top of page

Een uitnodiging uit Belgie!


Beste voetbalvrienden uit Nederland

Dag Mr. Quist, Mr. Put,

Graag vijf minuutjes van je kostbare tijd. De reden van mijn mail is vrij eenvoudig: graag willen we jullie recreatief team uitnodigen op onze Internationale Voetbal Happening 2018, hier bij ons in Millen, België.

Maar eerst even wat uitleg:

Krom & Stijf Veteranen Millen is een recreatieve veteranen voetbalploeg uit Belgisch Zuid-Limburg, bestaande uit een dertigtal vrienden die iedere week een vriendschappelijke wedstrijd spelen. In ons gezelschap een ex-voetbalprof, maar ook complete voetbal-analfabeten. Kortom een bonte mengeling voetballers tussen de 30 en 55 jaar oud. Winnen is fijn, maar bij ons is de derde speelheft de belangrijkste: vriendschap, een goede babbel, wat grappen en grollen bij een frisse pint, af en toe een dikke party ... dat is waar het over gaat! Waarschijnlijk in grote lijnen vergelijkbaar met jullie team dus!

Ons dorp Millen, (deelgemeente van Riemst) ligt in Belgisch Limburg op ongeveer 7 km van Maastricht, juist over de grens.

Ieder jaar organiseren wij met Hemelvaart een grote Internationale Voetbalhappening, met maar liefst 152 elftallen (editie 2017) die er ieder hun wedstrijd komen afwerken. Inderdaad U leest het goed: 152 elftallen! Onze deelnemers zijn zowel veteranenploegen, recreantenteams zoals caféteams, liefhebbersploegen en bedrijfssportbondploegen. De meeste ploegen komen vanuit Limburg, maar we hebben ook ploegen uit Wallonië, ploegen van aan de Belgische kust,de regio rond Gent, vanuit de Kempen, enz......

Er zijn natuurlijk ook heel wat buitenlandse teams uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Luxemburg en Nederland! Bij de editie 2016 was er voor het eerst ook een ploeg uit Denemarken en eentje uit Spanje. In 2017 dan weer een elftal uit Ierland en Griekenland. Uit de regio Maastricht hebben we goede contacten met teams als Hulsberg SV, Eijsden VV, Fortuna Sittard, VV Bunde, .......

Onze Voetbal Happening is dus een bonte verzameling van allerlei ploegen! Tevens is het ook geen traditioneel tornooi met voorronden, en finales. Het gaat bij ons er anders aan toe: de bedoeling van deze Happening is het spelen van vriendschappelijke wedstrijd(en) tegen een gelijkaardige tegenstrever! En deze wedstrijd mag U spelen op een dag en uur naar uw keuze! Het spreekt voor zich dat ploegen die van verder komen meerdere wedstrijden kunnen spelen op aanvraag. U bepaald dus zelf het aantal dagen en het aantal wedstrijden die U wenst te spelen. Sommige teams komen voor slechts één dag, andere dan weer twee of drie!

Hoog in het vaandel staan de verbroedering en de sportiviteit! En erg belangrijk, dikke ambiance en liters bier!! En dat is er zeker, ......

Deze Happening gaat door op woensdag 9, vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2018 (Hemelvaartweek-end) op de drie sportvelden van Zwembad De Zeemeeuw te Millen Riemst. Tevens voorzien wij ook in onze aangepaste feesttent de nodige randactiviteiten: optredens van een Zatte Hermenie, Oldies DJ en Live Cover Bands. Verder ook het opstijgen van een warme luchtballon en een enorm springkasteel voor de kids! De randanimatie en de sfeer zijn een belangrijk onderdeel van dit sportief treffen.

Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, vragen we U even om onderstaande links aan te klikken. Deze geven U dan een prefect beeld van wat onze Happening nu precies is! Onze Happening staat bekend om zijn goede sfeer na de wedstrijden:

http://www.youtube.com/watch?v=I3kF5MMlPxk

http://www.youtube.com/watch?v=mt5vHZMM4l8&list=UUIaWPNe69sa8uVuipmDK8Xg&index=24&feature=plcp

en / of

http://www.youtube.com/watch?v=H5G7Oa7UD3U&list=UUIaWPNe69sa8uVuipmDK8Xg&index=2&feature=plcp

en /of

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200691548678344&set=vb.1450005661&type=2&theater

We voetballen natuurlijk niet zomaar, ......

Aan onze Internationale Happening is ook een vrij groot sociaal project gekoppeld. We vragen 35€ inschrijvingsgeld, en dit inschrijvingsgeld storten wij echter integraal door naar ons sociaal project: ondersteuning van de vzw Tevona, Tehuizen Voor Nazorg Oostheuvel in Lafelt, een deelgemeente van Riemst! Onrechtstreeks steun U door Uw deelname dus het goede doel. Dit inschrijvingsgeld is NIET verplicht, maar het zou fijn zijn als ook Uw ploeg de minder-gelukkigen onder ons zou steunen! Onze vereniging doet per ingeschreven ploeg ook 35 euro uit eigen kas bij. Ook de service club Lions Club Tongeren doet op haar beurt hieraan mee. Zo kunnen we 105 euro per ingeschreven ploeg doorstorten aan Tevona. Op deze wijze mochten en konden we vorig jaar 7.500 euro overmaken. En dit doen we in 2018 al voor de 14de maal op rij..........

En alhoewel het seizoen 2017-2018 nog maar net begonnen is, is deze happening misschien wel een leuke afsluiter van het voetbalseizoen voor jullie veteranen/recrea ploeg. Heel wat ploegen maken er een daguitstap van, met in de voormiddag een stadsbezoek aan Tongeren, Hasselt of Maastricht, en spelen in de late namiddag dan een wedstrijd bij ons. Andere teams maken er dan weer een week-end uitstap van! Voor teams die dat willen, zijn er heel wat mogelijkheden tot overnachten, gaande van camping, B& B tot hotel. Heel wat sportieve mogelijkheden ook met oa fietsroute netwerk, bezoek wijnkasteel Genoelselderen, Alden Biesen, ...ed. En ‘s avonds is het dan de party in de feesttent! Verdere info op aanvraag, alsook het inschrijvingsformulier.

Indien interesse, aarzel dan niet om effe contact op te nemen. Wij zullen U trachten te helpen met al Uw vragen en voorstellen!

Wie weet, ... mogen we jullie ploeg wel begroeten bij ons!

SPORTIEVE GROETJES, en nog veel succes met jullie elftal komende wedstrijden

Krom & Stijf Veteranen Millen

Hauben Willy

Trinellestraat 12

3770 Millen - Riemst

www.veteranen-millen.com

w.hauben@pandora.be

0032-12-26.41.01

0032-494-31.73.42

ook op facebook: krom & stijf veteranen millen


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page